Resurse protectia mediului

Pagina de resurse, de mediu, va ofera oportunitatea accesarii unor tool-uri de protectia mediului, frecvent utilizate de catre consultanții si experții de mediu pentru determinarea impactului si analiza amprentei de CO2 pentru anumite activitati industriale cu impact asupra mediului.

Protectia mediului reprezinta un factor important in activitatile noastre zilnice, astfel este important sa avem in vedere analiza impactului de mediu, pe care fiecare dintre noi il producem, indiferent de natura activitatii, astfel va invitam sa vizitati anumite linkuri catre pagini cu informatii din domeniul protectiei mediului dar si modalitati proactive de calcul al impactului pentru diverse activitati zilnice.

Site-ul Uniunii Europene, rubrica de Mediu. Aici puteti gasi informatii si stiri din domeniul protectiei mediului, legislatiei de mediu cat si cu privire la impactul activitatilor internationale asupra mediului.

http://ec.europa.eu/environment/index_en.htm

Calculatorul Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera. Acesta este utilizat in realizarea conexiunii dintre strategia de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, tintele de reducere a emisiilor si alte initiative generaliste de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

http://www.epa.gov/energy/greenhouse-gas-equivalencies-calculator

Platforma internationala de informare de unde pot fi extrase informatii relevante de mediu.

http://www.earthtimes.org

Calculeaza-ti amprenta de CO2 utilizand calculatorul pus la dispozitie de WWF.

http://footprint.wwf.org.uk

O resursa importanta de informatii din domeniul protectiei mediului este blogul expertului de mediu, Mihai Dogariu, unde puteti afla detalii despre ultimele evolutii legislative de mediu si nu numai.

http://www.regimuldeseurilor.ro

Calculeaza-ti amprenta de CO2 pe care o lasi in urma activitatilor tale zilnice pe Terra.

http://www3.epa.gov/carbon-footprint-calculator

Utilizarea hartiei reciclate face o diferenta prin conservarea resurselor planetei. Cu ajutorul calculatorului de resurse sunt mai usor de ilustrat economiile de mediu în detaliu.

http://new.ecocalculator.arjowigginsgraphic.com/front/intro.php?id=30